S/S NORD – En solskenshistoria

För ca ett år sedan hade vi en intressant rederimodell av fraktskeppet Nord från år 1900 inne till försäljning i butiken på Skeppsholmen. Den hade stått på ett värdshus i Stockholms skärgård sedan 1930-talet. Modellen var från det skotska rederiet Grangemouth Dockyard och historien kring fartyget är att det varit bl.a. i svensk ägo och gick under i en storm utanför Tasmanien en natt i november 1915.

Vi lade ut den i webbshopen och en tid senare var det en person, Mike Nash, från Tasmania Parks and Wildlife Service som hittade den. Mike är även dykinstruktör och berättade att han dykt ett flertal gånger på vraket efter S/S NORD. Mike ville köpa modellen till det nya centret och du kan se på bilderna hur lyckat det blev när NORD kom till absolut rätt ställe! Titta vidare på denna länk så ser du vraket på botten av havet!

?pack3

?

När packningen väl var gjord gick resan till Tasmanien! Väl på plats med helikopter installeras modellen på hedersplats på det nybyggda vildmarkscentret! Klicka gärna på bilden längst ned så ser du hemsidan för anläggningen!

image001Nord model i tasmanien

 

letter

track
Three Capes Track – klicka för att komma till hemsidan

 

Stäng meny